Tricyrtis Hirta ( 3 броя)

  • Кат. номер: ТРЦ5

Поръчките ще се изпълняват след 10.02.2023г

Трициртисите са многогодишни цветя от сем. Лилиеви (Liliaceae). Родът е представен от 20 вида, разпространени в Източна Азия (Китай, Япония, Тайван и Филипините), като най-разпространен е Трициртис  формозана (Tricyrtis formosana). Заради подобните на орхидея цветове, трициртиса е популярен и с името градинска орхидея, въпреки че няма нищо общо с тези екзотични цветя. Стеблото е изправено, високо около 60 – 80 см. и покрито с гъсти власинки. Листата са издължени, овални, разположени по двойки на стеблото и също покрити с власинки. Цъфти в края на лятото и есента, като цветовете са разположени по върха на стеблото. Цветовете са бели с тъмночервени и лилави шарки, подобни на цветовете на орхидеите. На едно стебло има от 1 до 3 цвята. При правилни условия на отглеждане, цъфтежа е много продължителен.
Трициртиса расте безпроблемно в нашите условия и успешно понася зимните студове.

Място: Подходящото за отглеждане място е сенчесто или полусенчесто. Не бива да се излага на директно слънце. Също така, мястото трябва да е защитено от силни ветрове.

Грижи: Полива се умерено, като почвата трябва да бъде винаги влажна. Почвеният субстрат следва да бъде богат на хранителни вещества, с кисела до неутрална реакция и с много добри въдухо- и водопропускливост. Осигурете и добър дренаж, особено когато отглеждате трициртис като съдова култура.
Ако зимите са много студени и безснежни, добра идея е да мулчирате около растенията, за да защитите корените от измръзване.
Като цяло, трициртиса е устойчив на заболявания. В градината проблем могат да бъдат охлювите.

Съвет на градинаря: Лесни за отглеждане цветя, подходящи за неопитни градинари. Тъй като цветовете на трициртиса са дребни, важно е да го композирате в групи. Подходящи цветя са за комбиниране с такива, предпочитащи сенчестите места. Идеални цветя за градини с дървета.

4,70 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 4,70 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Януари 2023г. получавате 12% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!