Ароматна! Орхидея Pabstia jugosa

Седловидната Pabstia цъфти през пролетта или началото на лятото с един до четири, ароматни цветя на 22,5 см дълги, изправени или извити, по-дълги от съцветието на листата, възникващо, когато новообразуванието се появява с продълговати ланцетни, дългоострящи флорални прицветници . Цветята са с диаметър 5-8 см. Външните вихри са бледи, кремаво-бели, а вътрешните венци са бели до кремави с множество петна или петна в наситено шоколадово-лилаво, лилаво-лилаво или розово-лилаво. Месната 3-клапанна устна е по-къса от останалите елементи на цветето. И трите участъка на устната също са кремаво-бели и маркирани с шоколадово-лилаво или лилаво-лилаво. На средния парцел има много месести, космат, радиални подутини.

 

 

 

 ПАБСТИЯ ЮГОСА ГРИЖИ И КУЛТУРА

  Културната информация трябва да се използва само като ориентир и трябва да се адаптира според вашите нужди. Вашето физическо местоположение; където отглеждате растенията си, колко време трябва да отделите на грижите им и много други фактори, ще трябва да бъдат взети под внимание. Едва тогава можете да вземете решение за културните методи, които най-добре отговарят на вас и вашите растения.

 Светлина:

  Pabstia jugosa се нуждае от ниво на осветеност 12000-18000 lux. Те изискват доста сенчеста позиция. През цялото време трябва да се осигурява силно движение на въздуха.

 Грижа и култура на Pabstia jugosa

 © Далтън Холанд Баптиста | CC BY-SA 3.0

 Температура:

  Това е растение с умерени топлинни изисквания. През лятото средната дневна температура е 23-25 ​​° C, нощната 17-18 ° C, което дава дневна разлика от 7 ° C. През зимата средната дневна температура е 18-19 ° C, през нощта 11-13 ° C, с дневна амплитуда 7-8 ° C.

 Влажност:

  Седловидната Pabstia се нуждае от влажност от 75-80% през цялата година.

 

 

 Субстрат, растяща среда и пресадиране:

  Изискванията за голямо количество вода показват, че трябва да се използва хлабава, бързо оттичаща се вода. Предпочита се добавянето на задържащи вода материали като перлит или нарязан мъх от сфагнум.

  Pabstia jugosa също се отглежда успешно монтирани върху коркови тампони, но това изисква поддържане на висока влажност, ежедневно поливане през цялата година и по време на горещо и сухо време, дори няколко пъти. Саксиите трябва да се използват възможно най-малки, само за поддръжка на корени, а пресаждането трябва да се извършва всяка година веднага щом започне растежът на новите корени.

 Поливане:

  През по-голямата част от годината валежите са умерени до обилни, но през зимата за 2-3 месеца условията се променят малко по-сухи. Субстратът на култивираните растения трябва да бъде постоянно влажен и никога да не изсъхва напълно.

 Грижа и култура на Pabstia jugosa

 © Орчи | CC BY-SA 3.0

 Тор:

  Растението трябва да се тори всяка седмица 1 / 4-1 / 2 от препоръчителната доза тор за орхидеи. Тор с високо съдържание на азот е полезен от пролетта до средата на лятото, а тор, по-богат на фосфор, трябва да се използва в края на лятото и есента.

  За да се избегне натрупването на минерални отлагания по време на периоди на силно оплождане, препоръчително е субстратът да се изплаква на всеки няколко седмици. Това е особено важно на места, където водата е силно минерализирана, тъй като този вид не понася вода с високо съдържание на натрий, нито натрупване на сол в субстрата. Първо, обикновено растението трябва да се полива, за да се разтворят натрупаните соли и след около час изплакнете субстрата с вода, равна на два пъти обема на контейнера.

 Период на почивка:

  Pabstia jugosa се нуждаят от по-малко вода през зимата, особено ако растат в условията на тъмен, кратък ден, който се среща в умерени географски ширини. В повечето случаи достатъчно влага ще осигури доста редовно сутрешно замъгляване с леко поливане на всеки 2 седмици, което няма да позволи прекомерно изсушаване на растението. Винаги, когато количеството вода намалява, торенето също трябва да бъде намалено или премахнато.

 

 

 

65,90 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 65,90 лв.
Моля, изберете: