СЕМЕНА НА ДЕЛФИНИУМ (РАЛИЦА) МНОГОГОДИШНА

Ралица-по името на полското цвете ралица.Ралица е също така народното име на съзвездието Орион.Някога,когато Орион се появявал на небето,хората знаели че е време за оран,за рало.

Гръцка легенда разказва,че някога,много,много отдавна в древна Елада талантлив юноша изваял своята любима,която била починала и вдъхнал в изваяната фигура живот.За тази му дързост боговете го наказали,като го превърнали в делфин.

Веднъж възродената девойка дошла до брега на морето и видяла във вълните делфин,който доплувал до брега и положил в краката на своята възлюбена нежни цветя,които излъчвали лазурна светлина.Това бил цвета на делфиниума,на раличката.Гърците сравнявали цветовете на делфиниума с главата на делфин.В Русия това цвете го наричат "шпорник",в Германия-"рицарски шпори",в Англия-"забавни шпори".На френски звучи много интересно,но не мога да го преведа в момента.

Ралицата-кралицата на сините цветя.
Това име е дадено на ралицата не без основание. Повечето сортове действително цъфтят във всички оттенъци на синьото – от небесното до тъмновиолетовото. Не са рядкост обаче и растенията с бяла или розова окраска, а в природата съществуват делфиниуми и с червени или жълти цветове.
Ралицата може да се срещне във всеки ъгъл на планетата ни. В света има повече от 370 сорта, но повечето от тях са в Китай. Своето название културата е получила благодарение на сходството на пъпките си със силуета на делфина. Най-горното от венчелистчетата има шпора – малък придатък отгоре.

1,20 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1,20 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Ноември 2023г. получавате 24% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Отстъпката се начислява автоматично!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!