Глоксиния Blanche de Meru

  • Кат. номер: КЦ2

Растението обича въздушната влажност, трябва да се полива редовно, но не е желателно прякото оросяване на листата и цветовете, тъй като ще изгният. След прецъфтяването поливането се намалява, докато листата изсъхнат, тесе отстраняват и саксията с грудката се поставя на хладно и тъмно място. В зимните месеци Глоксинията е в период на покой, като много рядко, един път в месеца се полива малко, за да не се сбръчка грудката. Още през февруари цветето се изнася на по-топло и светло място (вътре в помещение), и започва да се пробужда.
Вкъщи, глоксиниите предпочитат светли места, а през зимата биха се справили добре на южен или източен прозорец. През лятото, внимавайте, растението да не е изложено на директна слънчева светлина. Ако светлината не е достатъчна, цветните пъпки може и да не се отворят. Глоксиниите обичат топлината, като оптималната температура е 18 до 24 градуса. Ако температурата е под 10 градуса , листата и цветовете ще почернеят, а температура над 27 градуса ще скъси живота на растението, защото пъпките ще увехнат, и изобщо няма да цъфнат.
Както и африканската теменужка, поливайте глоксиниите с вода със стайна температура и по възможност не мокрете листата.В зависимост от сезона и условията вкъщи, растенията цъфтят от 2 до 6 седмици.
В началото били произвеждани само глоксинии, които цъфтели през пролетта, и били отгледани от грудки, засадени през есента или пролетта. В днешно време по-голямата част от продукцията е на базата на семена, което позволява засаждането им по всяко време на годината. Покълването е трудно и бавно, би могло да отнеме от 6 до 9 седмици. В зависимост от сезона и желания размер на растението, времето, за да се стигне до цъфтеж, от посяването на семената, е около 5 до 7 месеца.

2,80 лв.
Базова цена: 2,80 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!