Trigridia Mixed (8 броя)

  • Кат. номер: ТГ01

Поръчките ще се изпълняват след 10.02.2023г

Размер на луковицата 5/7

Описание:
Тя е луковично растение със саблевидни листа, изправени стъбла и отворени звездообразни цветове .
Съществуват 5-6 цвята: бял, жълт, цикламено-розов, червен и оранжев. Височината на цвета е от 30 до 50 см. Оцветяването при тичинките наподобява леопардова кожа от там и названието й Тигрида. Големината на цвета е 5-8 см., на един цветонос се развиват от 4 до 6 цвята, но цъфтят един по един, самият цвят трае един ден.
Цъфти от юни до август.
Грижи: Изисква добра почва и обилно поливане в сухо време (особено когато се появят първите цветоносни класове), както и обилна слънчева светлина, но да се пази от силното обедно слънце, по това време да се премести на шарена сянка. 

Тигридата има нужда от подпора, за да не се прекърши цветоносът.
Място: До обяд да е на слънце, след това - на шарена сянка.
Размножаване: През месец апри, когато температурите не падат под 10 градуса нощем,засадете луковиците на дълбочина десетина см. и 20 см. една от друга.
Есента (началото на септември, когато нощните температурите падат до 10 градуса),извадете луковиците, като предварително изрежете листната маса до нивото на земята, без да отделяте много земя от тях, поставете ги в картонена кутия, или друг съд пълен със сух пясък. Покрийте луковиците със пясъка. Съхранявайте на тъмно и не по ниска температура от 10 градуса.
Съвет на градинаря: Важно: Тигридата цъфти още в първата година на засаждане. Обикновено луковицата прави детки, които може да се отделят и засадят на следващата пролет. След като прецъфти цвета, се образува шушулка със семена, които може да служат за разсад, но това става много бавно и е несигурно.
3,60 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 3,60 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Януари 2023г. получавате 12% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!