Книфофия Alcazar (2 броя)

  • Кат. номер: кнф1

Поръчките ще се изпълняват след 10.02.2022г

Книфофия (Kniphofia) е род многогодишни цветя, представен от около 70 вида с произход Централна и Южна Африка. Носи името на известния ботаник Йохан Херонимус Книфоф. Известно е също така и с името тритома. На височина достига до 1 м. Листата са дълги и мечовидни, триръбести. Цъфти юли и август с тръбести цветове в жълто и червено. Има и двуцветни видове – в основата жълти и оранжеви отгоре. Съцветията са разположени на дълги 50 см. цветоноси, като самото съцветие е около 20 см. Популярни за отглеждане видове са Kniphofia sarmentosa, Kniphofia ichopensis, Kniphofia baurii. Популярни цветя са и във флористиката, като рязаният цвят се използва като ефектна част от букетите.

Място: Книфофията е топлолюбиво растение и предпочита слънчевите и защитени от ветрове места.

Грижи: Почвеният субстрат трябва да бъде с добри въздухо- и влагопропускливост, тъй като корените на книфофията лесно загниват. Същевременно растението е влаголюбиво и следва да се полива обилно. Обича високите подпочвени води. Тори се редовно с минерални торове.
За презимува успешно, през есента около растението се мулчира.

Размножаване: Чрез разделяне на кореновата туфа през пролетта.

Съвет на градинаря: Непретенциозни цветя, подходящи за отглеждане от неопитни градинари. Книфофията може да се отглежда поединично или в групи, но не и с други растения.

3,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 3,00 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи !

Уважаеми клиенти,

За месец Януари 2022г. получавате 18% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!