СЕМЕНА НА ПЛАМЪЧЕ ЧЕРВЕНО

Пламъчето (Salvia splendens), познато и като пожар, има способността месеци наред да запазва декоративните си качества. То принадлежи към род, известен предимно с целебните си свойства. Неговата родина е Южна Америка. Пламъчето е многогодишно тревисто растение, но обикновено се отглежда като едногодишно. Високо е 20-80 см. Храстчетата са компактни, с гъсти листа. Цветовете са едри, неправилни, събрани в съцветия, дълги 15-25 см. Обикновено са червени, както говори името на цветето, но има пламъчета и с бяло, розово и виолетово оцветяване, а вече - дори и двуцветни. Цъфти обилно от юни до първите по-сериозни застудявания.

(снимка) Пламъчето предпочита богатата на хранителни вещества, пропусклива, рохка почва. Нуждае се от редовно поливане, особено при горещо и сухо време. Обилно цъфти само на открити слънчеви места. То е топлолюбиво растение и ако спадне температурата до -5ºС, обикновено е фатално за него. Но ако се засади в саксия през есента и презимува на топло вкъщи, ще ви радва не една и две години.

Заема цветната леха през април 

Пламъчето се размножава със семена. Младите растения се засаждат на постоянно място през април.

Като културно растение пламъчето се отглежда от началото на XIX век. Създадени са многобройни сортове, различаващи се по окраска, размери на съцветието и период на цъфтеж. Селекцията е довела до сгъстяване на храстчето, така че не само гъсто посадените, но и единичните растения изглеждат много красиво. Дали ще сътворите от тях бордюр, интересни фигури или просто ще се радвате на настроението, което създават отделните весели пламъчета в (снимка) цветната леха, е въпрос на вкус и избор. А възможностите са големи. Ето няколко от по-интересните сортове:

"Vesuvius" - компактни растения, високи 45-50 см. Съцветията са едри - 15-17 см, съставени от около 80 яркочервени цветчета. Късен сорт, който цъфти от юли до есента.

„Blaze of Fire" - заслужено носи името огнен пламък, въпреки скромния си ръст от 30 см.

„Flare" -  висок до 45 см.

„Fire Star" (Огнена звезда) - компактно растение, високо 40 см.

„Scarlet Pygmy" - дребнички, 20-25 сантиметрови растения с плътни, яркочервени съцветия, достигащи 15 см дължина. Ранен сорт. (снимка)

„Red Arrows" - подходящ за отглеждане в контейнери ранен сорт, височина - 30 см.

„Salvatore" - яркочервените му цветове са декоративни както в горещините, така и в дъждовно време.

"Sizzler Orchid" - розово пламъче, високо 30 см.

„Salsa Bicoloured" - двуцветно - бяло и червено, с много продължителен цъфтеж.

Тайните на успеха:

Слънце: Обилна светлина

Вода: редовно поливане при горещо сухо време

Подхранване: по време на цъфтежа

 

1,60 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1,60 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Ноември 2023г. получавате 24% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Отстъпката се начислява автоматично!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!