СЕМЕНА НА ТЕМЕНУГА (ВИОЛА) TRICOLOR

Описание:
Трицветната теменужка е често срещано градинско растение, което образува цели килими в синьо, пурпурно или лилаво, до тъмно розово, в различни комбинации. 
Те имат сравнително кратък живот, и са по принцип едногодишни или двугодишни.
Грижи: В средата на лятото някои видове теменужки започват да изглеждат доста рехаво и провлачено, затова е добре да бъдат подрязани до около 7.5 см. Това ще окуражи бързия растеж, а цъфтежът ще започне след няколко седмици.
Необходимо е често да се почистват от увехналите листа и цветове, което ще попречи на образуването на семена.
Място: Теменужките обичат богатата на хумус почва, с голямо съдържание на изгнили листа и тор, които обикновено се добавят през пролетта. Не е необходимо допълнително да бъдат наторявани, това единствено би могло леко да засили развитието на листата. Би могло обаче през лятото да им се добави малко течен тор, съдържащ поташ, защото той благоприятства цъфтежа. 

Теменужките могат да бъдат отглеждани и в сандъчета, но минималната им дълбочина следва да бъде 30 см. Поставят се на полу - сенчесто място, за да не изгарят от слънцето.
Размножаване: Вземете резници през август или ранния септември.
Те трябва да бъдат с дължина 5 см.и да бъдат почистени от всякакви цветове или пъпки. 
Отстранете най – долните листа, оставете само 2 или 3 в горния край. Това се прави, за да не изсмукват излишните листа влагата от стеблото. 
Добре е да вземете резник точно от мястото, където е възела на листото, защото там са концентрирани веществата, които са отговорни за образуването на корени. 
Поставете резника в почва или вода. Изнесете ги на открито, на полусенчесто място Корените би трябвало да се появят след 3 седмици.
Съвет на градинаря: Внимавайте за листни въшки през лятото и през зимата, ако е по – мека, а ако откриете такива, веднага напръскайте с подходящ препарат. Пазете теменужките също от голи и обикновени охлюви.
1,60 лв.
Das Produkt wird in den Warenkorb gelegt.
Preis: 1,60 лв.
Bitte auswählen:

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Ноември 2023г. получавате 24% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Отстъпката се начислява автоматично!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!