СЕМЕНА НА ФЛОКС

Името на рода флокс означава на латински пламък и на много места това растение е известно като цветето-пламък, вероятно поради наситените жарки багри на цветовете му. Известни са 67 вида, повечето от които са естествено разпространени в умерените области на Северна Америка, но има и няколко вида, чиято родина е североизточна Азия.

Флоксът обитава разнообразни места и можете да го откриете както в откритите прерии, така и в алпийските области. Някои видове цъфтят през ранна пролет, а други-през лятото и ранна есен. Няколко вида се култивират като декоративни градински цветя. Тяхното присъствие в градината променя нейния облик когато стъблата на растението се покрият с кичести съцветия. Ярките цветове, натежали от нектар, привличат красиви пеперуди, за които флоксът е неустоимо изкушение. Но очарованието на растението не изчезва със скриването на слънчевите лъчи-през летните вечери градината се изпълва със сладкия аромат на фокса, като представителите с бели или бледи цветове се превръщат в център на вниманието под лунните лъчи.

  

Баграта на цветовете е разнообразна-от бяла и бледосиня до яркочервена и наситено розова. Някои видове достигат височина 1.5 м, а други-едва няколко сантиметра.

   

Всички видове предпочитат добре дренирана почва, която е богата на хранителни вещества. За горския флокс е добре да изберете леко сенчесто място, където да го засадите-например около градинските храсти. Пълзящият флокс предпочита влажните места, които са на шарена сянка-с тези цветя можете да покриете по-закътаните и сенчести местенца в двора. Едногодишнивт флокс предпочита яркоосветените места, тъй като за обилния цъфтеж са му необходими поне няколко часа ярко слънце. Подобни са изискванията и на градинския флокс, чиито съцветия са по-кичести и красиви, ако осигурите на растението достатъчно сяетлина.

  

Флоксът обича влажна почва. Поливайте го редовно, но внимавайте да не мокрите листата на цветята. Ако е възможно, поливайте ниско растенията, така ще ги предпазите от зараза с различни гъбни болести, към които растението е чувствително. Ако е необходимо можете да проредите растенията като отрежете  няколко стъбла от туфата-така ще позволите на въздуха да циркулира по-свободно, което е важно при борбата с гъбните болести.

  

След като цветовете увяхнат, отстранявайте съцветията-така ще запазите наситеността на баграта на новите цветове, която иначе би станала по-бледа и невзрачна.

1,20 лв.
The product is added to shopping cart
Price: 1,20 лв.
Please choose:
Delivery
Delivery

Такса 2.00лв за кашон на Орхидеи и цветя !

Уважаеми клиенти,

За месец Ноември 2023г. получавате 24% отстъпка от куриерската услуга на Еконт!

Отстъпката се начислява автоматично!

Цените на доставка важат за територията на България!

Delivery prices apply to the territory of Bulgaria!